Om oss

Räntan är en gård som ligger på en avskild plats i skogen söder om Kristinehamn. Gården drivs idag främst som skogsbruk och vedproduktion. På gården bor Göran och Linnea samt Elin med sin familj. Tillsammans har de format sin gård till en Grön Arenagård. Med sina olika kompetenser och personligheter kompletterar de varandra i handledande av "bondens vardagssysslor".

 

 Elin

Elin 

 

 

 

 

 

Vilket privilegium det är att få tillbringa dagarna ute på gården! Min stora omsorg på gården ägnar jag åt djuren som gör mig glad varje dag. De är lika tacksamma varje morgon jag kommer med mat eller släpper ut dem. Jag är socionom, och mitt drömjobb är att få kombinera människor med djur och natur i mitt arbete. Jag vill finnas till som stöd och hjälp till den som kanske inte mår så bra, eller till den som bara vill ta del av miljön här på gården. Utöver mig själv och naturen som verktyg i mitt sociala arbete har jag djuren omkring mig till hjälp. De lyssnar. De umgås. De är experter på att läka det som är sårat, och uppmuntra det som är gott. Och jag är övertygad om att det finns mycket gott som behöver uppmuntras i alla människor. 

 

 Göran

Goran

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag heter Göran. Det är jag som är bonden på gården. För tillfället är jag mest skogsbonde. Trivs gott när jag får ta traktorn och åka ut i skogen en dag. Att få dela med sig av vår gård och min vardag till dig som behöver är en viktig drivkraft för mig. Du är välkommen att tillsammans med mig ta en stund i skogen, snickra i boden eller meka lite i verkstaden. Kanske vi även kan odla lite på täppan.

 

Linnéa

Linnea

 

 

 

 

 

 

 

 

Jag jobbar deltid på gården när det behövs. Tidigare ansvarade jag för det vi kallade för äldregrupp, men som numer är avslutat. Jag tycker om att greja med lite av varje, gärna i köket men också i vävstugan. Jag är utbildad diakon och ägnar mycket av övrig tid åt diakoniarbete när jag inte jobbar på gården. 

 

Till vår hjälp har vi också Simon som rycker in när det behövs extrafolk. Simon är anställd på gården och jobbar mest i skogen.